Lemma na 48 Hour Film Project

24. 10. 2018

V sobotu se tým Lemma zúčastnil odvážného projektu 48 Hour Film Project Praha. Do tohoto projektu se mohou přihlásit různé produkční týmy. Smysl spočíval v tom, že v pátek večer si jeden zástupce týmu vylosoval zadání a v neděli večer do 19:30 musel odevzdat hotový film. Zástupci Lemmy přijali tuto výzvu, a i přes nelehké zadání se vrhli do tvorby snímku s vervou. Neváhali obětovat spánek a celý uplynulý víkend zasvětili natáčení a postprodukci. Výsledkem se stal cca 7 minut dlouhý krátkometrážní film s názvem „Tak pojď“.



V pátek večer se sešel scenáristický tým, aby vytvořil scénář na předem určené zadání. Tým měl na výběr ze dvou vylosovaných žánrů – fantasy nebo coming of age. Po dlouhé diskuzi bylo rozhodnuto a žánr coming of age se mohl dočkat svého příběhu. Dle zadání se ve filmu museli objevit následující indicie: postava Jana Torčíka nebo Jany Torčíkové, asistent pro venčení psů, věta: „Schoval jsi to dobře?“ a fén jako rekvizita.



V půl čtvrté ráno byl scénář hotový i s natáčecím plánem, tudíž realizační tým nastupující v osm ráno se mohl ihned odebrat do Králova pole na natáčení exteriérů. Po přesunu do bytu určeného pro natočení interiérových scén se část štábu rozloučila, aby mohla zpracovávat již natočený materiál. Podmínky byly ztížené také tím, že jeden z hlavních herců mohl být k dispozici jen do 17 hodin. Přesto se vše podařilo natočit podle plánu a v sobotu večer se tak mohlo přistoupit k samotné postprodukci, úpravě zvuku atd., které následně trvaly celou neděli. Hotové dílo se podařilo úspěšně odevzdat těsně před koncem deadlinu a to přesně v 19:27. Tedy tři minuty před koncem.

27. 10. 2018 proběhlo v Praze promítání filmů všech zúčastněných týmů a s tím i vyhlášení vítězů. Po dlouhém čekání bylo konečně rozhodnuto. Snímek Tak pojď získal ocenění za nejlepší kameru. Touto výhrou se pro studenty laboratoře LEMMA otevřely pomyslné dveře k dalším možným projektů, které budou moci v budoucnu vytvořit. A třeba najdou i odhodlání zúčastnit se dalšího kola 48 Hour Film Project.




Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info