Doprovodný program k 20. výročí FI

19. 9. 2014

19. září se v rámci oslav 20. výročí Fakulty informatiky uskutečnilo slavnostní otevření nových prostor. Mimo slavnostních projevů a stříhání stužky a rautu (který byl bohužel jen pro zvané) čekal na návštěvníky bohatý doprovodný program. Jeho součástí bylo i představení jednotlivých laboratoří na FI.

Mezi těmito laboratořemi samozřejmě nechyběla ani LEMMA, která příchozím představila v přednáškovém sále D3 „To nejlepší z filmových festivalů FI“. To jest promítání výběru studentských filmů ze všech 14 filmových festivalů, která LEMMA pořádala. K vidění byl například animovaný snímek Mrkvička, komedie Erupce vášně, vítězný film posledního ročníku Výjimka v překladu, dokument Jana a mnoho dalších. Mimo sledování filmu si mohli návštěvníci pohrát s filmovou kamerou nebo se pokochat vystavenými plakáty z jednotlivých ročníků.

Podobnou přehlídku na Fakultě informatiky v D3 bude možné shlédnout v pátek 26. září na Noci vědců. Mimo výběru těch nejlepších filmů z LEMMA bude k dispozici si v sousedním sále D1 vyzkoušet jaké to je, být předpovídačem počasí díky ukázce realtimového klíčování aneb Natoč se sám.

Jakub Špiřík

Bez popisku


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info