Projekt Nukleus

24. 3. 2014

V rámci předmětu PV114, který se studentům otevřel poprvé v podzimním semestru 2013, začal vznikat netradiční audiovizuální projekt s názvem Nukleus.

Nukleus je netradiční formou audiovizuálního díla – multimediální instalace tvaru krychle, která uzavře diváka mezi čtyři stěny synchronizované projekce. Divák se tak dostane do virtuálního světa plného kouzel a iluzí. Projekt uměleckého sdružení Napříč.cz probíhá v těsné spolupráci s Fakultou informatiky Masarykovy univerzity a především místní Laboratoře elektronických a multimediálních aplikací, která poskytla technické zázemí celému projektu a předmět zastřešuje.

Na rozdíl od současného boomu 3D kin a 3D filmu, které dojem prostorovosti utváří pouhou iluzí, je v případě tohoto formátu skutečně divák fyzicky obklopen obrazem a zvukem. Obdobně je tomu při porovnávání s videomappingem – projekcí na architekturu.

Prototyp projektu bude prezentován v květnu 2014 na Dies Academicus Masarykovy univerzity. Další informace http://nukleus­.napric.cz. Vaše NL


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info