Noc vědců 2014

26. 9. 2014

V pátek 26. září se opět Fakulta informatiky zapojila do akce s názvem Noci vědců, která propaguje vědu v mnoha městech po celé Evropě a přibližuje ji zábavnou formům malým i velkým.

Laboratoř LEMMA a její neohrožení pracovníci promítali v D3 průřez filmů z jednotlivých ročníků Filmového festivalu FI MU, rozdávali popcorn (který provoněl celou fakultu), staré plakáty, brožury, festivalová DVD a bavili (nebo se aspoň snažili) diváky komentáři ke jednotlivým filmům.

Druhé stanoviště LEMMA bylo hned o patro níže v D1, kde bylo pro návštěvníky připravené tajemné a lákavé „Natoč se sám“. Tam si všichni mohli vyzkoušet jaké to je stát před zeleným klíčovacím plátnem a uvádět počasí. Mladí, střední, staří, skupiny, jednotlivci… ti všichni se buďto potili nebo dováděli před kamerou a říkali, jaké že to bude počasí (a nebo něco zcela jiného).

Určitě stojí za zmínku i projekt NUKLEUS, který měl právě na této akci svou brněnskou premiéru a který se uhnízdil v nové budově FI v kypo hall. Účast byla tak velká, že na multimediální kostku stál neustále dlouhý štrůdl návštěvníků.

Filmu a vědě bylo tedy učiněno zadost a těšíme se na další ročník!


    

Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info