LEMMA in da Texas

11. 10. 2015

Každý z členů laboratoře strávil letošní prázdniny po svém. Já jsem se vydala na dlouhou cestu přes oceán až do spojených států – konkrétně města Houstonu. Mým cílem bylo užít si léto u vody (teda, chtěla jsem říct “těžce pracovat na bazénu jako plavčík”), vydělat si peníze a procestovat Ameriku. Ale protože mi mé filmové srdce nedalo spát ani po dobu pracovní doby, rozhodla jsem se, že natočím film. Ze svých spolubydlících – Anetky a Romana – jsem udělala štáb, ze svých amerických kamarádů – Savannah, Nunu a Andrewa – jsem udělala herce. Už stačilo jen napsat scénář a jít točit. Celková doba natáčení byla překvapivě krátká – vlezli jsme se do necelých 5 hodin. Použili jsme celkem tři lokace, mezi kterými je i známá Chase Tower – nejvyšší mrakodrap v centru Houstonu. (Tímto bych ráda poděkovala místní security, že nás vyhodili až po dokončení posledního záběru.) S celkovými náklady na film jsme se vlezli do 200$ – především za pronájem auta a oběd pro celý tým.
Tento krátký film je příběhem o životě, přátelství a změně. Na obrázku vidíte hlavní hrdinku Samanthu (=Savannah), která tuto story vypráví ze svého úhlu pohledu. O čem film přesně je a co v něm uvidíte si nechám jako překvapení. Jediné, co bych snad mohla říct, je, že mým cílem bylo především uvést diváka do děje pomocí dialogu dvou lidí – proto je převážná část filmu tvořena rozhovory.

Ráda bych tvorbou tohoto filmu poděkovala laboratoři LEMMA, která mi umožnila dílo zrealizovat. (zapůjčení fotoaparátu Canon 600D po dobu prázdnin)
Janča

Bez popisku


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info