Gamer Pie

21. 10. 2016

Jak jistě víte, Lemma je laboratoř organizující každoroční Filmový festival FI MU. Letos to však nebyl jediný festival, na kterém se podílela. 1. 10. 2016 se v Kině Art uskutečnil Herní festival Gamer Pie a my jsme se rozhodli pomoct.


Gamer Pie je unikátní herní festival, prezentující hry nejen formou zábavy, ale i jako formu umění. Kromě přednášek od známých osobností byly k vidění galerie s herní tematikou nebo různé interaktivní instalace. Nechyběla však ani ta hravější část - hry na velkém plátně, herní kvízy nebo třeba retroherna. Také tam byl charitativní bazárek, workshopy, koutek s virtuální realitou, WTF zóna a ještě mnohem víc! Zkrátka, každý, kdo má alespoň trochu rád hry, si zaručeně našel to svoje. Odrazilo se to i na vstupenkách, které byly už hodně brzy beznadějně vyprodány.


Ve jméně Fakulty informatiky prezentovali své studentské projekty hned dva týmy na přednáškách, přičemž v obou měla Lemma své zástupce. Jedním z nich byl Ghostory - 2D logická plošinovka, která zaujala zejména svým vtipným příběhem a pixelartovou grafikou.


Druhým byla nekonečná 2D bublino-střílečka Neuvěritelné dobrodružství kocourka Ojocha: Velký úlet, a jak možná víte, kocourek Ojoch má svůj původ právě na Filmovém festivalu FI MU.


A co tedy na festivalu dělala Lemma? Kromě půjčení hromady techniky jsme pomohli třeba s grafikou, sháněním sponzorů, PR nebo fotografováním události. A taky jsme jako správní filmaři pomohli s natočením aftermovie!



Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info