Exkurze PV113 do ČT 2018

20. 3. 2018

Ve čtvrtek 1. 3. 2018 jsme se v rámci předmětu PV113 – Produkce audiovizuálního díla zúčastnili exkurze do České televize v Brně. Navštívili jsme nové zázemí, kam se Česká televize v roce 2016 přestěhovala z již nevyhovujících budov v centru města.

V průběhu exkurze jsme měli možnost nahlédnout do různých studií, ve kterých se natáčejí jak živé pořady (např. Dobré ráno), tak i pořady vysílané „se zpožděním“ (např. AZkvíz). Největší studio, které má rozlohu přes 300 m2, poskytuje na jedné straně prostor pro natáčení Dobrého rána a na straně druhé najdeme kulisy pro pořad Sama doma. Zajímavostí je, že v době před volbami, se zde natáčejí politické debaty.

Druhé, již menší studio slouží k natáčení AZkvízu a nově chystaného pořadu ArtZóna, jehož kulisy byly v době naší návštěvy postaveny.


A protože většina z nás jsme studenti informatiky, nemohli jsme se nezajímat také o tu techničtější stránku chodu televize. Měli jsme možnost vyzkoušet si, jak funguje obraz díky zelenému plátnu a prohlédli jsme si i technické zázemí, ze kterého během živého vysílání režisér, dramaturg, scénárista, zvukař i střihač dohlíží na správný vývoj pořadu a instruují moderátory před kamerami.

N.

Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info