16. Filmový festival FI MU

29. 9. 2016

Chtěli jste to taky? My jo! 

16. ročník Filmového festivalu Fakulty informatiky Masarykovy univerzity je za námi a poprvé v historii našich Filmových festivalů se pořádal na dvou místech zároveň - na Fakultě informatiky a také v Univerzitním kině Scala.


Mottem - jak bylo naznačeno v titulku - bylo "Chceš to taky?", poukazující (zejména) na to, zda chce divák taky zažít všechny příběhy, emoce a události, které mu přináší široké spektrum prezentovaných filmů. Všude byla přítomna tmavomodrá barva, emočně rozštěpená tvář z plakátů a triček a nadšené tváře asi tisíce diváků.


Jako každý rok, i letos byla nabídka filmů mimořádně pestrá. Po delší době se na plátně objevily rovnou dva dokumenty, nechyběla ale ani dramata, komedie, hudební klipy nebo třeba detektivka. Ačkoliv se letos v programu nevyskytl žádný animovaný film, o různorodost natáčecích postupů taky nebyla nouze - promítaly se 3D animace, stop-motion snímek nebo živý film prolínaný komiksově vypadajícími pasážemi. Nejúspěšnější u diváků byla letos opět komedie, konkrétně snímek "Vysněná domácnost" od režiséra Michala Humaje. V hlasování odborné poroty vyhrál experimentální snímek "cute_cats.avi" tvůrců Jana Szlauera a Jakuba Špiříka. Hlasování však bylo těsné a rozhodně doporučujeme si zkouknout všechny snímky na našem Youtube kanále!

Youtube playlist 16. FF FI MU

Znova tak děkujeme všem fanouškům za jejich přízeň a věříme, že další ročník bude ještě lepší!
MR

Bez popisku

Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info