15. ročník Filmového festivalu FI je za námi

19. 10. 2015

Letošní ročník se nesl v heslu „Střih!“. Kromě poukázání na „odstřihnutě vypadající“ původní část budovy Fakulty informatiky od části zrekonstruované, motto samozřejmě naráželo na filmařský střih. I samotní moderátoři byli ve vstupech tématicky vystřiženi. Celá fakulta tak zazářila v bordovo-fialových barvách.

I když byla nabídka filmů tento rok opravdu pestrá – nechyběla dramata, animované filmy, nebo třeba i hudební klip – opět byly mezi diváky i porotou nejoblíbenější komedie. V diváckém hlasování zvítězil „Shitman – A new hero is born“ (režie: skupina Esendy), parodující trailery na superhrdinské filmy. V hlasování poroty zvítězil Pygmalion (režie: T. Schmidl), vtipný snímek o studentovi, který díky náhodě dokáže z ničeho tvořit předměty a dokonce i živé bytosti. Úspěch zaznamenal také například Ňitř (režie: K. Zvolánek), umelecký a mírně psycho film o člověku ve vztahu s figurínou, nebo Lifeless (režie: M. Ondriaš), animovaná tragedie. Rozhodně bylo z čeho vybírat!

Celkově festival opět zaznamenal velkou účast, sály byly naplněny a obdržel samé dobré ohlasy. Už teď se těšíme, co na nás bude čekat další rok!

Kompletní festivalový playlist včetně traileru a moderátorských vstupů je k vidění online: https://www.youtube.com/watch?…

Mišo a Tonda

Bez popisku
Bez popisku
Bez popisku

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info